Avlysning av Overloaded 2020

Etter mange runder med diskusjoner og vurderinger ser vi oss dessverre nødt til å avlyse Overloaded 2020. Årsaken er den pågående pandemien og effekten den vil ha på arrangementet.

Vi startet planleggingen av arrangementet lenge før koronaviruset nådde Norge. Etter at regjeringen satte inn strenge tiltak for å hindre spredning, valgte vi å fortsette å planlegge arrangementet for gjennomføring. Parallelt med den vanlige planleggingen har vi hatt en egen gruppe som jobbet med smittevern. Denne gruppen har hele tiden kommet med innspill og vurderinger til arrangementets ledergruppe.

Tidlig i juli hadde vi klar en plan for gjennomføring av arrangementet i henhold til kravene fra Helsedirektoratet. Vi er sikre på at vi kunne ha gjennomført arrangementet med denne planen, men de nødvendige tiltakene ville preget hele arrangementet og redusert kvaliteten på innholdet til et nivå som ikke er akseptabelt for oss.

Overloaded har, siden vi startet i 2015, vært en fantastisk samling for datainteressert ungdom. Arrangementet er mye mer enn bare border og datamaskiner, blant annet rigges det opp områder med sofaer og konsoller og det arrangeres mange aktiviteter på scenen gjennom hele helga. For å være innenfor kravene hadde vi måttet redusere antallet deltakere med 50%, redusert aktiviteten på scenen og fjernet en del av aktiviteten som skjer ellers på arrangementet for å unngå at de ble samlingsplasser.

Vi ønsker at Overloaded skal være en plass hvor gode minner skapes, både for deltakere og frivillige. Årets arrangement ville blitt husket som arrangementet hvor alt handlet om smittevern og avstander. Vi har alltid satt som mål at det neste arrangementet skal være bedre enn det forrige, og det ville vi ikke fått til i år.

Vi ber dere likevel holde av helga 13.-15. november. Selv om vi ikke kan arrangere Overloaded inviterer vi alle sammen til et digitalt arrangement, Overloaded Online. Mer info om hva dette innebærer kommer utover høsten. Det blir ikke det samme, men vi skal definitivt ha det gøy!

Håkon André Førre Knudsen
Styreleder Haugaland Dataungdom

PS: Ledergruppa er allerede i gang med planleggingen av Overloaded 2021! <3